
MOST JMMEQIATE 
No.10/02J2011-E.lll/A 
Government of India 

Ministry of Finance 
Department of Expenditure 

New Delhi, the 19111 March, 2012 

.,..;"-· OFFIC!i MEMORANDUM 

Subject- ~t Clvll ~eM~_s (_R~Yft>ed Pay) Rules, 2008 - Oate QfP!l<t·!r_lcrement in
\ ~revised paysttucture under Rule 10 of'thei,CCS(RP);~lll~i.~998. 


In accordance with the provisions contained in Rule 1 O of· the CCS (RP) Rules, 

2008, there will be a uniform date of annual increment. viz. 1"1 July of eve~ year. 

Employees completing 6 months and above In the revl3ed pay structure as on 1• of July 

will be eligible to be granted the Increment. The first increment after fixation of pay on 

1.12006 in fhe revised pay structure will be granted on 1. 7 .2006 for those employees 

for whom the date of next increment was between 151 July. 2006 to 1•1 January. 2007. 


2. The Staff Side has represented ·on this issue and has requested that those 

emplOyees who were d!.te to get their annual increment betwe!*' February to June 

during 2G06 may be granted one increment on 01.01 .. 2006 in the pre-revised scale. 


3. On furthc{ consioeratlon and in exerc.ise of the powers available under CCS(RP) 

Rules. 20013. the President is pleased 1o decide that in 1elaxation of stipulation under 

Rule 10 of these Rules, those central government employees who were du.e to get their 


l 
( annual increment between February to June duripJll.Q.Qfi.mai be.,.gran1ed one Increment 


on 1.1.2006 in the pre-revised pay scale as a one tirne measure and thereafter will get 

the next increment in the revised pay structure on 1.7.200(5 ascper Rule 10 of CCS(RP) , 

Rdes. 2008.The pa;• of the eligible employees may ba re-fo:ed accordingly. 

~A'-\\v 	 4. !n ~c, fare.$ ~1~ pi~n:om~ ~trvlng in the ln<liali fl.uc'it and Account D.epartment are 
concernect theSf.! c.roers a re issued in c,onsuitalior. wilh the ,Comptrolle~'& AuditvrV· 
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